Crecycling op spectaculaire wijze gepresenteerd

Dat Orthometals wereldmarktleider is op het gebied van metaalrecycling voor crematoria wist u mogelijk al. In de uitvoering en verbetering van ons werk, scheppen we een dagelijks plezier en uitdaging. We zijn ontzettend trots op ons werk, onze klanten en het internationale succes van deze ‘beweging’. Want dat is het eigenlijk geworden: een ambitieuze groep ondernemers die met elkaar bijdragen aan een mooiere wereld.

Alleen hoe vertel je mensen die niet uit deze branche komen nou op subtiele wijze wat we precies doen? En op welke manier kun je ons verhaal vertellen zonder direct heel expliciet te hoeven benoemen wat we technisch precies doen? Daarover zijn we in gesprek gegaan met meerdere kunstenaars.

Ben Ouaniche, is een filmmaker en video-kunstenaar die bekend werd van zijn werk voor o.a. Coca-Cola, Netflix, Manfrotto en Gorilla Watches. Zijn unieke en eigenzinnige beelden spraken de OrthoMetals directie meteen aan. “We wisten meteen dat we met deze man en zijn team wilden samenwerken, maar waar begin je dan?”, herinnert directeur Verberne zich nog. “Ik heb maar gewoon een mail gestuurd naar Israël en hem gevraagd om met ons samen te werken. Enkele weken later was de deal gesloten en zat hij al in het vliegtuig om met ons rond te reizen naar allerlei locaties en ideeën op te doen bij klanten.” Ouaniche ontwikkelde een bijzondere en unieke manier om het Crecycling proces in beeld te brengen. Voorzien van filmische muziek en de voice-over van Verberne zelf, vormde de video de basis van het nieuwe crecycling verhaal.

“In dezelfde periode benaderden we het branding agency More om met ons te werken aan een passende merkidentiteit. Daar zit een groep merkspecialisten die ons bleken te kunnen bijstaan in de visuele zoektocht. Van de website tot het interieur ontwerp voor ons nieuwe innovatie-centrum: hier zaten we goed zo bleek al snel”.

Om het Crecycling proces ook kort- en bondig te kunnen tonen op Social Media(6), ging Orthometals de samenwerking aan met prijswinnend animator Ilya Lindberg en filmcomponist Giovanni Dubini. Beide zijn internationaal actief in de 3D storytelling en wisten in no time een kort-en-bondige weergave te creëren van de unieke Crecycling boodschap. “Als je terugkijkt zie je pas hoeveel er is gebeurd”, aldus Verberne. “We hebben met geweldige mensen mogen werken aan een uniek verhaal dat ook pas helder werd door met hen samen te werken. Ik denk dat we de basis hebben kunnen leggen voor een boodschap die wereldwijd mensen zal aanspreken en relevanter is dan ooit.”