Crecycling
onze uitvinding
onze passie

In de wereldwijde uitvaartindustrie, is grote vraag naar gespecialiseerde recycling. Wij bieden onze klanten als enige speler ter wereld een volledig op deze industrie gericht proces dat we zelf hebben ontwikkeld. Betrouwbaar, efficiënt en transparant. En we noemen het: CRECYCLING.

Crecycling combineert 25 jaar ervaring en passie voor innovatie met een internationaal netwerk.

Full circle

Innovatie
als eerste natuur

Innovatie is voor ons meer dan een mooie kreet op onze website. Het is een manier van denken en doen. Iets dat u als klant bij ons op de werkvloer ook zeer herkenbaar kunt voelen. Want niets doen we liever, dan elkaar uitdagen en prikkelen om te blijven verbeteren. We zoeken continue naar manieren om onze processen te optimaliseren. Door onze inhouse engineering en R&D afdeling, ontwikkelen we onze unieke machines en technologie. Maar voornamelijk ontwikkelen we onze mensen als primaire bron van kwaliteit. We gebruiken hiervoor een op maat gemaakt persoonlijk ontwikkeltraject.

In 2024 zal Orthometals haar nieuwe Innovatie Centrum openen in Meppel. Een unieke blik op de toekomst, die onze internationale groei mogelijk zal kunnen blijven maken.

Onze kijk op de toekomst

De wereld heeft niet oneindig beschikking over grondstoffen. Dat deze gelimiteerd zijn voelen we steeds meer. Als uitvaartbranche, hebben we unieke kansen om circulariteit verder te integreren in onze bedrijfsvoering en daarmee bewuster om te gaan met onze aarde. Niet alleen helpt dit ons allemaal, het vertelt ook het juiste verhaal. Onze herwonnen materialen hebben slechts een fractie van de footprint, ten opzichte van nieuw te winnen grondstoffen.

Het ritueel van afscheid nemen draait steeds vaker om het vieren van een geleefd leven. Wie in blijdschap heengaat, wil ook een mooie(re) wereld nalaten. Ons proces draagt bij aan deze behoefte, door waardevolle grondstoffen te behouden op aarde. Klanten die met ons werken, steunen niet alleen circulariteit, maar creëren ook monetaire waarde die terugvloeit naar de maatschappij.

Crecycling
in de praktijk

01

Collectie

We plaatsen onze specialistische containers bij u in het bedrijf. Onze eigen chauffeurs bezoeken u periodiek om de verzamelde metalen te wegen en op te halen. Dit kunt u volgen via ons digitale portal.

02

Sorteren

Wij transporteren de materialen vervolgens naar innovatieve sorteercentrum, waar wij de metalen op zeer specialistische wijze in verschillende fases sorteren. Alle mogelijke materialen worden effectief gescheiden, gewogen en gedocumenteerd conform de ISO-9001-2015 normen.

03

Verwerking

Samen met gerenommeerde partners, verwerken wij uw metalen op de hoogste mogelijke standaard. Na deze stap zijn de door ons gescheiden materialen klaar voor hergebruik.

04

Afronding

Als alles is afgerond krijgt u een gedetailleerd overzicht van de door ons gesorteerde metalen en bijbehorende prijzen. Na aftrek van onze verwerkingsfee, maken wij de netto- opbrengst direct over op uw rekening.